Sådan kan du låne penge, selvom du er i RKI

Hvis du vil optage et lån, imens du er registreret i RKI, kræver det, at du gennemgår en kreditvurdering. Se her, hvordan du låner, selvom du er i RKI.

Når først, du er registreret i RKI, kan det være svært at låne penge. Før du kan optage et lån, kræver det, at du gennemgår en grundig, individuel kreditvurdering. Det er ikke umuligt at låne penge, selvom du er havnet i RKI, men det begrænser de muligheder, du har.

De fleste af de skyldnere, der er registreret hos RKI, har ikke med vilje valgt at ignorere tilbagebetalingskrav. Ofte er det, fordi de er havnet i en situation, hvor de ikke har haft mulighed for at tilbagebetale deres lån.

Nogle ignorerer regningerne, men langt de fleste er havnet her, fordi de har en presset økonomi. RKI er både til for at beskytte virksomheder mod dårlige betaler, men de sikrer også, at du ikke låner penge, du ikke har råd til at betale tilbage.

Overvej, om et lån er nødvendigt

Ønsker du at låne penge, selvom du er registreret i RKI, er det en god idé at overveje, om det overhovedet er en god idé. Hvis ikke, du virkelig står og mangler pengene, er det bedst at lade være med at låne flere.

Er du i en situation, hvor du er nødt til at låne penge, er det ikke umuligt. Det kan lade sig gøre at optage private lån, selvom du er registreret som dårlig betaler. Vær opmærksom på, at det ikke er noget, vi anbefaler du gør, da der som regel er en grund til, at man ender i RKI.

Har alle, der er registreret i RKI, lånt penge?

Mange af dem, der er registreret i RKI, har ikke en stor gæld. Du kan blive registreret som dårlig betaler, selvom du kun skylder 1.000 kr, selvom det ikke er ofte, det sker. At være registreret som dårlig betaler, er altså ikke det samme som, at man skylder mange tusinde kroner.

Hvis du har en stor gæld, er det næsten muligt for dig at låne penge, men hvis det er et mindre beløb du skylder, kan du ofte godt låne penge, hvis du får foretaget en kreditvurdering.

Dog er det ikke alle låneudbydere, der er villige til at låne penge, hvis de kan se, at du har gæld. I visse tilfælde vil du opleve, at du godt kan låne penge, men at omkostningerne ved lånet vil være større.

Du kan også risikere at opleve, at en given låneudbyder vil have pant i dine ejendele, hvis du står registreret i RKI, da de løber en større risiko ved at låne dig penge.

Se, om du kan komme ud af RKI, inden du låner

Uanset hvad, er det en god idé at forsøge at betale din gæld af, inden du optager flere lån. Se, om ikke du har mulighed for at komme ud af RKI, inden du låner flere penge. Lav en oversigt over dit økonomiske råderum, og lad være med at bruge flere penge end dem, du tjener.

Du kan eventuelt tage et ekstra job, så du maksimerer dine indtægter. På den måde vil du hurtigt komme ud af RKI. Det er ikke nemt, hvis du har en stor gæld, men det er det hele værd.

Begynd at afdrage på din gæld i bidder, så den gradvist mindskes. Det vil give dig gåpåmod, og pludselig vil det ikke være så uoverskueligt for dig. Låner du omvendt penge, imens du er i RKI, vil din gæld bare vokse, og det vil blive mere og mere uoverskueligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *